Afhængighed - Område - Download

Nu kan du selv!

Vi er alle afhængige af at føle en eller anden grad af tryghed. Når vi føler tryghed, oplever vi ro i kroppen. Uroen opstår først i det øjeblik, vi føler os utrygge.

Når vi bliver forskrækkede, er det første, der sker, en kraftig sammentrækning af musklerne i maven. Derved fyldes lungerne med luft, hvilket er forudsætningen for, at der kan komme ilt til musklerne – til en evt. flugt – og i samme øjeblik kommer musklerne i det meste af kroppen i en spændingstilstand.

Hvis vi ofte eller hele tiden føler os utrygge, kan vi komme til at gå i denne spændingstilstand hele tiden – hvilket er meget ubehageligt eller gør ondt.

Vi kan være vokset op i familier, hvor der ofte skete ting, der gjorde os utrygge. Vi kan have forældre, som selv voksede op med utryghed – og som på mange måder har gentaget det, de selv oplevede under deres opvækst.
For at håndtere utrygheden kan vi enten dæmpe den - eller lære så vidt muligt at undgå utrygheden - og hvordan den utrygge følelse kan forandre sig, hvis det ikke altid helt lykkes at undgå den.

'Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække og varigt og positivt at ændre aspekter, der får dig til at føle dig usikker – fuldstændigt på egen hånd.