Forælder - Område - Download

Nu kan du selv!

Der kan være mange forskellige grunde til, vi er blevet forældre. Uanset hvad grundene er, står vi med en række udfordringer og opgaver.

Den måde, vi går til udfordringerne og opgaverne er for de fleste meget præget af, hvad vi har oplevet og erfaret i den familie (eller mangel på familie), vi voksede op i.
Det betyder, vi i høj grad blot gør det, som dem, der var ’vores voksne’, gjorde. Noget af det, vi gør, er vi bevidste om – andet (ofte meget) er vi bestemt ikke.
Samtidig med, der er resultater af det, ’vores voksne’ gjorde, vi ikke synes er de bedste, formår vi alligevel at have en tro på, at når vi selv gør det samme som dem, får vi et andet resultat.

De forestillinger, vi har om, hvordan vores nærmeste relationer skal være, er ofte meget stærke. Måske har det noget med at gøre med, at de har at gøre med vores grundlæggende følelse af tryghed.
\r\nTrygheden er ikke nødvendigvis forbundet med, at relationerne der, hvor vi voksede op, var gode eller tilfredsstillende, men forbundet med at de udgør noget kendt. Det kendte har vi en lang erfaring for, hvordan vi kan håndtere.

Den bedste forudsætning for at være forælder ser ud til at være, at være den eller det, man egentlig er. Ikke det, dine voksne forventede – eller forventer. Ikke det andre forventede – eller forventer.

’Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække og skabe varige positive ændringer af aspekter, der forhindrer os i at være hvem og hvad, vi egentlig er – fuldstændigt på egen hånd.