Angst - Område - Download

Nu kan du selv!

Angst er som frygt, men man ved bare ikke præcist, hvad det er, man frygter. Man har bare den samme følelse, som når man er rigtig bange. Det følelsesmæssige ubehag, som er forbundet med angst indebærer i reglen også kropsligt ubehag fx spændinger i maven, hjertebanken eller at man sveder eller ryster.

Når man ikke ved præcist, hvad man er bange for – eller slet ikke kan sige, hvad det er, skyldes det, at det har noget at gøre med en eller flere oplevelser, som på det tidspunkt den/de blev oplevet var så svær/svære at opleve, at den/de blev lagt på "lager" et sted, hvor vi ikke umiddelbart kan se dem – i det ubevidste. Vi kan dog stadig i forskellige situationer mærke de følelser, der var forbundet med oplevelsen/oplevelserne. Det er nok, at en situation blot minder en lille smule om noget, der er oplevet tidligere.

Angst kan også være en måde, vi får at vide, at vi lige nu lever på nogle måder – eller gør nogle ting, som ikke er i overensstemmelse med det, der egentlig er os.

De fleste har ladet sig påvirke af de tilgange til livet, der var repræsenteret i den familie, de voksede op i – og vi kan komme til i højere grad at leve i overensstemmelse med denne påvirkning end i overensstemmelse med os selv – eller vores ’jeg’.
På den måde kan man forstå angsten som en god ven.

’Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække - og varigt og positivt at ændre aspekter, der udløser angst - fuldstændigt på egen hånd.