Barn - Område - Download

Nu kan du selv!

Jeg anbefaler, at du kun anvender ’Fri ved at prikke’, hvis du har en voksen i dit liv (behøver ikke at være mor eller far), du kan snakke med om det, du finder ud af ved hjælp af ’Fri ved at prikke’.

En af de udfordringer, vi ser ud til at have som børn, er, at det ser ud til, vi godt ved, hvad vi har lyst til – men ofte mangler noget erfaring i forhold til at vide, hvad vi har brug for.

Som barn er du i gang med at lære, hvad det er at være menneske. Det er din/dine voksne også. Det kan være vigtigt at huske på, at din/dine voksne ikke kan lære dig noget, som hun/han/de ikke har lært endnu.
Hvis der er noget, din/dine voksne ikke kan lære dig, må du bare lære det af nogle andre voksne.

At være barn kan være en stor opgave. Hvor stor opgaven er, ser ud til at afhænge af, hvor gode din/dine voksne er til at tage ansvar for sig selv – og dermed også for dig. At tage ansvar for sig selv indebærer at vide – eller sørge for at komme til at vide – hvad man har brug for – og sørge for at blive god til at sørge for at få det, man har brug for. Det er ikke alle voksne, der er lige langt i forhold til at tage eller at kunne tage ansvar for sig selv.

Den vigtigste opgave, du har, ser ud til at være at blive dig.

’Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække og at skabe varige positive ændringer af aspekter, som forhindrer dig i at blive dig – fuldstændigt på egen hånd.