Samarbejde - Område - Download

Nu kan du selv!

Når der opstår problemer i et samarbejde, handler det ofte om usikkerhed om, hvad man selv formår – eller usikkerhed om, hvad den anden eller de andre formår.

Det er forskelligt, hvor meget vi har oplevet, der blev spurgt til hinanden i de familier, vi er vokset op i. Det gør, det for nogle falder let at spørge de andre – og for andre er det meget svært.
Når vi ikke spørger de andre, hvordan det forholder sig hos ham eller hende, gætter vi i stedet på, hvordan det – og alle ved, man både kan gætte rigtigt og forkert.

Jeg siger ikke det er let – og samtidig er det enkelt!

Hvis jeg siger højt, at jeg føler mig usikker nu, kan den anden spørge: "Hvad tror du, det er, der gør, du føler dig usikker nu?" Eller: "Lige nu bliver jeg usikker på, om du kan det, vi er i gang med lige nu!" Så kan den anden svare: "Det er jeg ikke!" – eller "Det er jeg også!" I det sidste tilfælde kan det åbne op for at finde ud af, hvad der skal til for at komme til at føle sig sikker.

Mange af os har lært, det er vigtigt at kunne alt – og helst med det samme. Samtidig kommer vi på kurser netop for at lære. Mange af os har lært, vi ikke må lave fejl – og samtidig ved vi godt, vi lærer ved at lave fejl.
Det er oftest det, vi engang har lært, der bevirker, vi har det svært i et samarbejde.

’Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække - og at skabe varige positive ændringer af aspekter, der forhindrer dig i at samarbejde optimalt – fuldstændigt på egen hånd.