Ensomhed - Område - Download

Nu kan du selv!

Det ser ud til, vi er ensomme, når det på et tidspunkt har gjort for ondt at søge fællesskabet.
Det ser ud til, vi grundlæggende er sociale. Det er måske baggrunden for, at der kan være en følelse, der hedder ensomhed. Når man er i den følelse, har man samtidig en længsel efter at indgå i et fællesskab.

Mange kan ikke lære, hvad fællesskab er, i deres opvækstfamilie, fordi der ikke er nogen i familien, der ved, hvad det er. Så må man bare lære det senere.
Vi kan vokse op i familier, hvor alle befinder sig i hver sit følelsesmæssige rum – og så er det svært at lære der, hvad fællesskab drejer sig om.

Du kan være god til at blive i kontakten med et andet menneske, indtil du har forstået andre – og alligevel føle dig ensom – fordi du ikke selv blev forstået.
Mange gange kan vi opnå at blive forstået, hvis vi beder om det. Det gør det umiddelbart lettere at bede om noget, man ved, hvad er – her følelsen af fællesskab, som følger af at både den anden når til at føle sig forstået, og jeg når til at føle mig forstået.
Når man når til helt at føle sig forstået, har man også oplevelsen af at være set og hørt som den, man er.

’Fri ved at prikke’ har gjort det enkelt og hurtigt både at afdække og at skabe varige positive ændringer af aspekter, der forhindrer dig i at være en del af fællesskaber – fuldstændigt på egen hånd.